Darbo laikas: I–V 8–20 h; VI-VII 9–20 h
  Kontaktai: +37065064996, +37045503646, +37063600607

Rožinės gydymas lazeriu

Šaltasis metų periodas pasitinka ne vien po smagybių gryname ore raustančiais skruostais. Žiema yra tikras iššūkis didžiausiam žmogaus organui – odai, pradedant drastiškai pasikeitusiomis oro sąlygomis, padidėjusiu oro užterštumu, bet ir dideliu stresu esant laiko persukimui. Vis pasikartojantis, tačiau ir praeinantis odos paraudimas ir bėrimai dažnai yra priskiriami itin stipraus vėjo padariniams ar mėnesio ciklo hormoniniam fonui. Tačiau tai gali būti ir lėtinės uždegiminės odos ligos – rožinės, dar vadinamos kuperoze, simptomas. Pastaroji linkusi paūmėti būtent šaltuoju sezonu. Itin svarbu atkreipti dėmesį į savo odos siunčiamus signalus, nes negydoma rožinė lėtai, bet progresuoja, ir gali sukelti negrįžtamus odos pakitimus. Kviečiame apsilankyti Vivus Sanus klinikoje Panevėžyje, profesionalų komanda padės rasti sprendimą.

Kas būdinga šiai ligai ir kokiais simptomais pasireiškia rožinė?

Dažniausiai rožinė yra dermatologų lengvai atpažįstama liga, turinti aiškius ligos simptomus

  • Nuolatinis (ar vis praeinantis ir vėl pasikartojantis) veido raudonis
  • Odos deginimo pojūtis, dilgčiojimas, gėlimas
  • Niežulys
  • Bėrimai, rožiniai spuogeliai, pūlinukai
  • Odos sausumas ir šiurkštumas

Tačiau tam tikrais atvejais, kylant abejonių bei siekiant visiško tikslumo gali būti atliktas histologinis odos ištyrimas ar mikroskopinis tyrimas.

Rožinės (veido raudonio) atsiradimo priežastys

Kuperozė nėra lengvai praeinanti ar tik sezoninė odos liga. Tai žymus kraujagyslinis pažeidimas, dažniausiai apimantis veido sritį (T zoną bei skruostus). Nėra tikslių argumentų, kodėl žmonės serga rožine, tačiau manoma, kad įtakos turėti gali genetinis fonas – šeimos ligų istorijoje pasikartojantys atvejai bei veido erkutės Demodex folliculorum ar Demodex brevis. Taip pat, didesnį polinkį šiam odos uždegimui turi šviesaus gymio pacientai.

Rožinės gydymo lazeriu privalumai

Būtent Jūsų odos tipui tinkamos kosmetikos priemonės – būtinas sveikos odos komponentas kasdienėje rutinoje. Tačiau vien tai nepadės apraminti staigaus ligos paūmėjimo. Tam tikrais atvejais rožinė (rosacea) gali būti gydoma gydytojo dermatologo skirtais medikamentais, kurie labiau skirti ligos kontrolei palaikyti ir simptomams mažinti, bet tai nepašalina odos paviršiuje išsiraizgiusio kraujagyslių tinklo, nepanaikina varginančių simptomų. Lazerinis kuperozės gydymas yra inovatyvus ir labai efektyvus įrankis malšinant odos uždegimą. Rezultatai po šios procedūros yra greiti ir akivaizdūs. Lazeris, veikdamas pažeistas kraujagysles, naikina išplitusį raudonį ir Jūs vėl galite džiaugtis lygia bei glotnia veido oda.

Kaip pasiruošti lazerinei rožinės gydymo procedūrai?

Lazerinei veido raudonio gydymo procedūrai ypatingas pasiruošimas nėra reikalingas. Tačiau svarbu paminėti, jog bent mėnesį laiko iki numatomo vizito datos vengti būti saulėje, nesilankyti soliariumuose. Šios procedūros negalima atlikti, jei duotuoju metu laukiatės ar žindote kūdikį. Konsultacijos metu turėtumėte perspėti dermatologą apie nuolat vartojamus vaistus ar onkologinius susirgimus – tai svarbios indikacijos procedūrai atlikti.

Procedūros eiga ir trukmė gydant veido raudonį lazeriu

Vizito metu gydytojas dermatologas įvertina Jūsų odos būklę, ją paruošia procedūrai, parenka tinkamus lazerio parametrus. Lazerio spindulys, nukreiptas į probleminę sritį, skleidžia šilumos bangas, kurios brinkina kraujagyslinį darinį, taip skatindamos savaiminį jo suirimą. Nors geriausiam rezultatui išgauti prireikia keletos procedūrų kurso, tačiau jau po pirmojo vizito matyti akivaizdus odos būklės pagerėjimas: atstatoma įprasta odos spalva, išsilygina spalviniai netolygumai, oda tampa skaistesnė, o tuo pačiu – pristabdoma ligos eiga. Procedūra nėra ilga, trunka apie 10 – 30 minučių, priklausomai nuo veido raudonio išvešėjimo.

Ko reikėtų vengti prieš ir po procedūros?

Pastebėta, jog kuperozės būklę itin sunkina tam tikri veiksniai. Tokie, kaip: temperatūrų pokyčiai, tiesioginė saulė, pirtys ir saunos, stresas, didelis fizinis aktyvumas, hormonų disbalansas, peršalimas, alkoholis, kava, karštas maistas, aštrūs prieskoniai, laktozės turintys produktai ir kt. Vienintelis natūralus būdas pažaboti rosacea yra vengti šių rizikos faktorių, laikytis sveikos gyvensenos pagrindų.

Kaip prižiūrėti veido odą po procedūros?

Gydytojas dermatologas išsamiai aptars su Jumis poprocedūrinę priežiūrą, tad labai svarbu laikytis jo nurodymų, naudoti paskirtas tepamąsias priemones. Po odos gydymo lazeriu, veidas gali būti patinęs ir paraudęs, gali susiformuoti nedideli šašeliai – tai praeina keleto dienų bėgyje. Geriausia šašelių nesikasyti ir nekrapštinėti, jie turi nukristi savaime. Didelė lazerinių procedūrų neganda – saulė. Bent mėnesį laiko po odos gydymo procedūros rekomenduojama nebūti tiesioginiuose saulės spinduliuose, nesilankyti soliariumuose, naudoti apsaugines saulės kosmetikos priemones, dėvėti galvos dangalus. Taip pat, kurį laiką vertėtų vengti vandens procedūrų (pirčių ir saunų kompleksų), intensyvios fizinės veiklos, kur galimas gausus praikaitavimas. Siekiant išvengti galimo bakterijų plitimo, gydyta vieta turėtų išlikti sausa ir švari.

Rožinės gydymo (rozacijos) lazeriu kaina

Rožinės gydymo lazeriu kaina varijuoja priklausomai nuo ligos išsiplėtimo bei intensyvumo. Tikslią kainą lengvai nustatysite kartu su gydytoju dermatologu konsultacijos metu, o orientacinės kainos pateiktos žemiau bei mūsų svetainėje patalpintame kainyne.

Procedūra Kaina (eurais)
1 kvadratinis centimetras 35.00
Nosies sritis 70.00
Smakro sritis 70.00
Kaktos sritis 70.00
Skruostų srtitis 70.00 – 130.00
Viso veido sritis 140.00
Dekoltė sritis 160.00
Kojų sritis 35.00 – 2000.00

 

Užsukite pas mus į kliniką – suteiksime išsamią konsultaciją apie paslaugas ir ko galima tikėtis po jų. Mus rasite Panevėžyje, Paliūniškio g. 2C. Taip pat, jeigu turite klausimų, kviečiame užpildyti formą mūsų svetainėje, kontaktų puslapyje.